About Us

Περικλής Ρίπης

Προσωπικός γυμναστής - απόφοιτος ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

      Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Περιστέρι μέχρι την τετάρτη δημοτικού. Από 2 ετών είχα την τύχη, λόγω της αγάπης που είχε ο πατέρας μου για την φύση, να βρίσκομαι κάθε βδομάδα και σε διαφορετικό βουνό, με αποτέλεσμα στα 10 μου να έχω ήδη κάνει πολλές χειμερινές αναβάσεις στα περισσότερα Ελληνικά βουνά. Η ορειβασία για μένα είχε γίνει πλέον τρόπος ζωής, οπότε η εξέλιξη μου σε αυτό το κομμάτι ήταν αναπόφευκτη (με την καλή έννοια). Στα 10 μου ξεκίνησα Σκι κατάβασης και στα 16 μου αναρρίχηση βράχου. Η μετακόμιση μας οικογενειακώς στην Ερέτρια/ Ευβοίας όταν ήμουν μικρός μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ παράλληλα και με άλλα αθλήματα όπως το τρέξιμο, την ποδηλασία και το windsurfing.

      Τελειώνοντας το σχολείο πέρασα στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής (πού είχα ως πρώτη επιλογή), όπου αποφοίτησα το 2009. Από το 2009 μέχρι και σήμερα εργάζομαι ως υπεύθυνος γυμναστής/προπονητής στην μεγαλύτερη πίστα αναρρίχησης στην Ελλάδα στο “TheWall”. Το 2013 ανέλαβα ως υπεύθυνος προπονητής αναρρίχησης του ΕΟΣ Χαλκίδας και για το έτος 2017 επιλέχτηκα ως ένας από τους δύο ομοσπονδιακούς προπονητές της εθνικής ομάδας αναρρίχησης. Ως προπονητής παράλληλα με την αναρρίχηση δραστηριοποιούμαι από το 2014 στο τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων βουνού και δρόμου έχοντας την τύχη να συνεργαστώ με αθλητές όλων των επιπέδων. Το 2016 στην προσπάθεια μου να βελτιώσω τις προπονητικές μου υπηρεσίες, έγινα ένας από τους δύο ιδρυτές της διαδικτυακής πλατφόρμας “TRACK magic” με σκοπό την καλύτερη παρακολούθηση της προόδου των αθλητών μου από απόσταση και δια ζώσης.

      Η αγάπη μου για τα αθλήματα δεν μένει μόνο στην προπονητική πλευρά, από το 1993 μέχρι και σήμερα έχω δοκιμάσει, διδαχθεί και προπονηθεί σε 13 διαφορετικά αθλήματα έχοντας παράλληλα αγωνισθεί και διακριθεί σε αρκετά από αυτά (αναλυτικό αγωνιστικό βιογραφικό). Είμαι λάτρης του αθλητισμού γιατί πιστεύω ότι μέσα από ένα άθλημα γνωρίζεις κομμάτια του εαυτού σου που δεν γνώριζες. Κάθε άθλημα μας βάζει κάποια ψυχικά και σωματικά εμπόδια, η προσπάθεια μας να τα ξεπεράσουμε μας κάνει να γνωρίζουμε καλύτερα τις ικανότητες του εαυτού μας και παράλληλα μας βοηθάει να αναπτύξουμε καινούριες δεξιότητες, κάνοντας μας ψυχικά και σωματικά πιο ικανούς.

Our team:

Μαρία Μάλαι

Maria Malai

Ειδικός διατροφής και διαιτολογίας

Από την ηλικία των 11 ξεκίνησε η αθλητική της καριέρα στον στίβο στα 3.000μ με φυσικά εμπόδια (steeplechase). Από τότε πρωταγωνιστούσε πάντα στις τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Το 2013 γνώρισε το ορεινό τρέξιμο που μέχρι και σήμερα κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην ζωή της. Οι επιτυχίες της στο ορεινό τρέξιμο δεν άργησαν να φανούν, από τους πρώτους κιόλας αγώνες μέχρι και σήμερα έχει αμέτρητες νίκες ενώ ως σημαντικότερα επιτεύγματα είναι οι νίκες της στο πρωτάθλημα sky running το 2014, 2017 και 3η θέση το 2016. Η αγάπη της για τον αθλητισμό δεν περιορίζεται μόνο στο κινητικό μέρος, όντας απόφοιτη του ΙΕΚ Ιπποκράτειος στην διατροφολογία και έχοντας μεγάλη εμπειρία του πως επιδρά η σωστή διατροφή στην απόδοση του αθλητή, η Μαρία ασχολείται επαγγελματικά με την αθλητική διατροφή έχοντας συνεργασίες με το PeriklisTraining και το κέντρο ολιστικής ιατρικής του Στέλιου Πανταζή.

Γιώργος Μπερνιδάκης

Προπονητής Αναρρίχησης

Ξεκίνησε αναρρίχηση το 2007 και από τότε ασχολείται αποκλειστικά με αυτή. Από το 2008 διδάσκει αναρριχητική κίνηση, προπονεί αθλητές και χαράζει στο The Wall. Έχει σκαρφαλώσει διαδρομές μέχρι 8α και προβλήματα boulder μέχρι 7C+ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι ο προπονητής bouldering των αγωνιστικών τμημάτων στο The Wall και είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος 2016 στο αγώνισμα. Συμμετείχε στα παγκόσμια πρωταθλήματα bouldering στο Μόναχο τις χρονιές 2016 και 2017. Από το 2015 μαζί με τον Περικλή Ρίπη και τον Αντώνη Ανυφαντάκη ξεκίνησε το climbing training camp που διδάσκει την κινησιολογία της αναρρίχησης στον βράχο.

Αντώνης Ανυφαντάκης

Προπονητής Αναρρίχησης

Ξεκίνησε να ασχολείται με την αναρρίχηση το 2008 και από τότε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Έχει εργαστεί για 7 χρόνια ως προπονητής καθώς και χαράκτης αναρριχητικών διαδρομών στο The Wall. Τον τελευταίο χρόνο κατοικεί στο Λουξεμβούργο συνεχίζοντας να δουλεύει σε αυτό που αγαπά. Τη διδασκαλία της αναρρίχησης και τη δημιουργία διαδρομών στις πίστες του Λουξεμβούργο και του Βελγίου (L' escale, D-summit, D' Coque, Kse). Είχε την τιμή να "χαράξει" για το Πρωτάθλημα δυσκολίας και bouldering νέων του Βελγίου καθώς και του Λουξεμβούργου. Οι προσωπικές του επιδόσεις στα βράχια είναι πληθώρα διαδρομών δυσκολίας 8a καθώς και 7c "onsight ". Έχει πάρει μέρος σε αρκετούς αγώνες στην περιοχή με καλύτερη επίδοση την πρώτη θέση στο κύπελλο του Λουξεμβούργου. Σκοπός του είναι να εμπνεύσει καινούριους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτό το υπέροχο άθλημα της αναρρίχησης είτε στα βράχια (πάντα με σεβασμό προς τη φύση) είτε να το χρησιμοποιήσουν σαν εργαλείο ενδυνάμωσης και βελτίωσης της τεχνικής σε τεχνιτές πίστες.